" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Thursday, August 18, 2011

Sudah 18 hari...

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah ..dapat lagi berpuasa di bulan ramadhan yang mulia ni..
Eh cukup ke puasa tu?hehe
Dah 18 hari dah semua umat islam berpuasa..tinggal 12 hari je lagi..mesti tak xabar nak raya kan..hehe
Tahun ni insyaAllah aku last raya single..hehe tahun depan raya ngan husband plop..baru boleh buat ikut tema kan?kalau tau buat rugi je..raya pertama bukan jumpa lagi pun..masing-masing raya kat kampung..
Korang dah beli baju raya ke belum??Aku dah siap jahit dah..Tudung ngan sandle je belum cari...
Gaji xdapat lagi...Bonus lak xdekk...huhu sedih tol la..
Nasib baik duit raya anak-anak buah dah asing...
Tahun ni aku raya kat kampung...

Tetiba je rasa nak layan lagu ni.. sapa-sapa yang raya kt kampung..jom dengar lagu ni..:)



:.Sabtu ni baru nak g shoping ngn mak

Sunday, August 14, 2011

Kursus Kahwin 12-13/8/2011


Assalamualaikum..
Alhamdulillah...

Selesai sudah fasa pertama..Sekarang ni dah ada sijil untuk teruskan fasa kedua dan seterusnya..
Weekend baru-baru ni kitorang g kusus kawin kat pejabat agama daerah kemaman..
Letih sangat-sangat..sebab aku drive sendirik..Petang khamis tu balik umah dulu..
Dah janji nak bukak puasa ramai2 ngan member keje..
Kitorang bukak puasa di Maizun Restoren di Bukit Kuang..
Eh panjang pulak cite ..hehe
Ok..Pagi2 jumaat tu..awal2 pagi terus tolak g kemaman..Lewat dalam 10 minit kot..
En tunang tunggu aku kat bawah..baru kitorang masuk..
Emm sepanjang kursus tu ada yang slot bestt...ada yang boleh buat aku tido..biasala la tu kan..
maklumla bulan puasa..
En tunang ada geng..bising la diorang..Aku gak la yang sorang2..
Banyak la dapat ilmu dari kursus ni..Skang dah tau jugak camne prosedur sebelum kahwin...
Selama ni pening je...huhu
Hari sabtu plak banyak gak slot2 yang best..Ingatkan hari kedua half day je..
Petang tu jugak dapat sijil..Tahniah untuk diri sendiri dan en tunang..hehe

Pic xde sebab tak ambik lagi dalam fon en tunang..

:.Banyak mende lagi  nak fikir pasal kahwin ni..sobsob

Thursday, August 11, 2011

Cuci cuci


Assalamualaikum


Semalam sangat-sangat tak sihat..hehe mengadu dulu sebelum bercerita..
Dari pagi seleseme tak reti-reti nak stop..huhu Ulat resdung membiak kot..hahaha
Balik pada topik di atas..Semalam...kitorang bukan g cuci bangunan tapi cuci kereta kereta..
Myvi merahku tak mandi lagi lepas kena hantar workshop haritu..
Saje g cari penyakit kan..En tunang g slepekkan sikit kereta...baru best katanye..

proses main buih..mane pergi abg yang basuh tu ek..tak masuk dalam gambar..

muka penat tunggu..tgh pikir nok beli makanan mende kat bazar nanti..

taraaaa..sudah siap..
eh eh time ni belum lap lagi la..
Sian sangat tengok adik yang basuh kete..letih ...maklumla puasa..
Sampaikan kereta bhgian depan x terbasuh skit...Takpela...ala brala jela..
Baru bes jalan-jalan ..dah bersih

Sempat je paparazzi ni ambik pic kite kan.


Wednesday, August 10, 2011

Fixie bike

Semalam sebelum g beli makanan nak bukak puasa..
Kitorang g jalan-jalan dulu.Masuk kedai keluar kedai..
Last-last ternampak basikal fixie ni..satu kedai penuh ngan basikal jenis ni..
Ruang kedai sebelah lagi baru ada koleksi yang biasa-biasa..
Fuhh..memang trend sekarang ni kan..
Korang perasan tak?? tak g bandar ke kat mana-mana ke..ramai tol pengguna basikal jenis ni..
Diorang ni biasanya berkelompok..ramai-ramai mesti best kan..
Masing-masing dengan basikal yang kaler-kaler..
Adik aku suka sangat ngan basikal ni..huhu Xdek duit la nak tolong belikan..hikhik
Aku bukan minat sangat tapi en tunang ajak masuk g tengok..
Harga yang aku tengok semalam dalam 900lbh ke atas..fuhhh..
Lepas tengok terus g bazar carik sesuap nasik....

sempat lagi aku curik gambar..haha


Bahaya tak ek kalau aku naik basikal ni..xde brek plak tu..haha



Terengganu ada ICT kerrr

Assalamualaikum...

Jom Jalan-jalan kat bandar ganu..hehe
Korang suka tak bandar ganu??
Aku suka..hehe kalau balik kampung..tak sah kalau tak singgah pasar payang tau..
Haritu aku balik ganu ngan adik..dia nak pergi pejabat tanah..nak ambik maklumat sikit pasal assgmnt..
Sempat lagi g jalan kat kg cina.Nak tengok suasana malam..dengan lampu yang meriah.hehe


jom follow mrs..keroppi

klik klik