" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Monday, September 6, 2010

Berbuka puase with family @tj lumpur

Semalam lepas je time keje abis...cepat-cepat je aku balik ke umah kuartesku..hehe
Ada orang sedang menunggu..
Emm ase cam lain je..sbb selama ni aku balik mane ade orang nak tunggu aku ni..huhu
Tapi semalam..bila je sampai dekat pintu pagar..
aku tengok mak aku duk kat tangga...suke2....
sebenarnye family aku mari tghari lagi..cadangnye nak g buke puase kat luo...
Nor niat nok belanje..Jimat duit mok ayoh..haha
Tak terpk pon lagi nak g kedai mane...main hentamla labu kiranye ni..hehe
Bila dah siap order semua2 tu...kitorang terus g kuantan prade...pas solat asar....g shopping serba sedikit...
Aku blanje beli sandle mak...liza belanja beli sandle ayah..hehe
sepakat membawa berkat...tol tak?

Lepas tu g cari beg yang nor nok sangat-sangat..punyela lame pilih..poning oden tunggu ko...huhu
last2 pilih jugak kaler kelabu...Aku jugak sponsor..



Dekat ngn kul 7 kitorang g sane..ramai giler manusia..huhu
Dahla tempat yg kitorang tu duduk panas..kipas ade tp tak berfungsi..
Takpelah..yang penting...jom berbuke....

Tomyam seafood
Besarnyeee ikan...
Kerang Bakar


Saturday, September 4, 2010

Bunga Durian...

Semalam aku terlebih rajin tau..Aku plan ngan my mom buat kuih bunga durian..
Best kan kuih ni?
Yela..hari jumaat bukan g mane2 pun..Ada la masa nak buat semua ni..
Bahan2 dah ready..Bahan-bahannye ialah:
~Tepung beras
~Telur
~santan
~Gula
~pewarna kuning telur

Nak buat adunan memng senang je..
Tapi nak membakar...fuhhh punyelah lame..
Memng lenguh berdiri..hehe
Tapi akhirnye siap jugak...

Tadaaaa.........
Inilah hasilnye.....

Dapat kad Raya...yey

Tengah ralik duk format ebook...
sembang2 ngan budk tahun 5..
ada la sorng budak ni cakap...
k.zura..ni ade kad raye utk kak zura...huhu
Terharu tol aku..memng dah lame giler x trime kad raye...
Sejak dah bes study...semua ucapan raye hanya melalui tenet...tepon n msg je..
Korang pun same kan?hehe
Budak2 t semua ketawa bila aku mcm tak percaya aku dapat kad raye...
Dikesempatan itu..aku nak mintak ampun maaf di atas segala kesalhn aku selama ni....


Ni la kad raye tu...

Friday, September 3, 2010

Selamat Hari Raya 2010

Awalnye aku post pasal raye ni kan...hehe
Biasala.aura raye dah sampai dalam diriku...
Diharap raye tahun ni memberi seribu makna dan keberkatan...
Diharap banyak dapat duit raye..hehe nok collect dari sape ek???
Tapi yang semestinye tahun ni aku kena bagi duit raye,...huhu
Bajet dah buat serba sedikit....
Baju raye dah siap...4 pasang tu...Bukan nak menunjuk2..hehe
Bukannye raye sngat pun..Boleh pakai buat g keje kan...


Aku pon dah reka kad raya yg nak tag kat member2 fb...
Memng simple..main tepek2 gitu je....haha
gambar tu je ade lam lappy ni....
Ape2 pon...selamat hari raye semua....

Thursday, September 2, 2010

koleksi keroppi

dalam ni ada mgnet tau..

banyak x duitku..haha

jom follow mrs..keroppi

klik klik