" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Thursday, August 18, 2011

Sudah 18 hari...

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah ..dapat lagi berpuasa di bulan ramadhan yang mulia ni..
Eh cukup ke puasa tu?hehe
Dah 18 hari dah semua umat islam berpuasa..tinggal 12 hari je lagi..mesti tak xabar nak raya kan..hehe
Tahun ni insyaAllah aku last raya single..hehe tahun depan raya ngan husband plop..baru boleh buat ikut tema kan?kalau tau buat rugi je..raya pertama bukan jumpa lagi pun..masing-masing raya kat kampung..
Korang dah beli baju raya ke belum??Aku dah siap jahit dah..Tudung ngan sandle je belum cari...
Gaji xdapat lagi...Bonus lak xdekk...huhu sedih tol la..
Nasib baik duit raya anak-anak buah dah asing...
Tahun ni aku raya kat kampung...

Tetiba je rasa nak layan lagu ni.. sapa-sapa yang raya kt kampung..jom dengar lagu ni..:)



:.Sabtu ni baru nak g shoping ngn mak

Sunday, August 14, 2011

Kursus Kahwin 12-13/8/2011


Assalamualaikum..
Alhamdulillah...

Selesai sudah fasa pertama..Sekarang ni dah ada sijil untuk teruskan fasa kedua dan seterusnya..
Weekend baru-baru ni kitorang g kusus kawin kat pejabat agama daerah kemaman..
Letih sangat-sangat..sebab aku drive sendirik..Petang khamis tu balik umah dulu..
Dah janji nak bukak puasa ramai2 ngan member keje..
Kitorang bukak puasa di Maizun Restoren di Bukit Kuang..
Eh panjang pulak cite ..hehe
Ok..Pagi2 jumaat tu..awal2 pagi terus tolak g kemaman..Lewat dalam 10 minit kot..
En tunang tunggu aku kat bawah..baru kitorang masuk..
Emm sepanjang kursus tu ada yang slot bestt...ada yang boleh buat aku tido..biasala la tu kan..
maklumla bulan puasa..
En tunang ada geng..bising la diorang..Aku gak la yang sorang2..
Banyak la dapat ilmu dari kursus ni..Skang dah tau jugak camne prosedur sebelum kahwin...
Selama ni pening je...huhu
Hari sabtu plak banyak gak slot2 yang best..Ingatkan hari kedua half day je..
Petang tu jugak dapat sijil..Tahniah untuk diri sendiri dan en tunang..hehe

Pic xde sebab tak ambik lagi dalam fon en tunang..

:.Banyak mende lagi  nak fikir pasal kahwin ni..sobsob

Thursday, August 11, 2011

Cuci cuci


Assalamualaikum


Semalam sangat-sangat tak sihat..hehe mengadu dulu sebelum bercerita..
Dari pagi seleseme tak reti-reti nak stop..huhu Ulat resdung membiak kot..hahaha
Balik pada topik di atas..Semalam...kitorang bukan g cuci bangunan tapi cuci kereta kereta..
Myvi merahku tak mandi lagi lepas kena hantar workshop haritu..
Saje g cari penyakit kan..En tunang g slepekkan sikit kereta...baru best katanye..

proses main buih..mane pergi abg yang basuh tu ek..tak masuk dalam gambar..

muka penat tunggu..tgh pikir nok beli makanan mende kat bazar nanti..

taraaaa..sudah siap..
eh eh time ni belum lap lagi la..
Sian sangat tengok adik yang basuh kete..letih ...maklumla puasa..
Sampaikan kereta bhgian depan x terbasuh skit...Takpela...ala brala jela..
Baru bes jalan-jalan ..dah bersih

Sempat je paparazzi ni ambik pic kite kan.


Wednesday, August 10, 2011

Fixie bike

Semalam sebelum g beli makanan nak bukak puasa..
Kitorang g jalan-jalan dulu.Masuk kedai keluar kedai..
Last-last ternampak basikal fixie ni..satu kedai penuh ngan basikal jenis ni..
Ruang kedai sebelah lagi baru ada koleksi yang biasa-biasa..
Fuhh..memang trend sekarang ni kan..
Korang perasan tak?? tak g bandar ke kat mana-mana ke..ramai tol pengguna basikal jenis ni..
Diorang ni biasanya berkelompok..ramai-ramai mesti best kan..
Masing-masing dengan basikal yang kaler-kaler..
Adik aku suka sangat ngan basikal ni..huhu Xdek duit la nak tolong belikan..hikhik
Aku bukan minat sangat tapi en tunang ajak masuk g tengok..
Harga yang aku tengok semalam dalam 900lbh ke atas..fuhhh..
Lepas tengok terus g bazar carik sesuap nasik....

sempat lagi aku curik gambar..haha


Bahaya tak ek kalau aku naik basikal ni..xde brek plak tu..haha



Terengganu ada ICT kerrr

Assalamualaikum...

Jom Jalan-jalan kat bandar ganu..hehe
Korang suka tak bandar ganu??
Aku suka..hehe kalau balik kampung..tak sah kalau tak singgah pasar payang tau..
Haritu aku balik ganu ngan adik..dia nak pergi pejabat tanah..nak ambik maklumat sikit pasal assgmnt..
Sempat lagi g jalan kat kg cina.Nak tengok suasana malam..dengan lampu yang meriah.hehe


Tuesday, August 9, 2011

Kenangan puasa di Tesdec Part II

Assalamualaikum...

Banyak tol kisah bukak puasa..Al maklumla bulan puasa  kan..
banyakla kenangan bukak puasa yang lame-lame kembali segar  di ingatan..hehe
Kali ni kitorang sekelas tapi tak semua join  g bukak puasa kat chendering..
Sekali ngan En.rizal yang handle kursus kitorang...
Yang bestnya air main ambik je..free..
tengok pic kat bawah ni..bukan main berebut lagi..Free katakan..


Air freeee..yahoooo

Contest : HONEY SOFT ICE-CREAM

First time ni join contest..Kalau berjaya alhamdulillah..Dapat duit raya..RM100 tuu..hehe
Dah besar mintak pun nak duit raya...tak malu. Takpe..Dapat duit raya atas usaha sendiri kan?
Nak dapat duit raya ni tak susah pun..Bukan kena lompat katak pun..hehe 

Syarat-syarat untuk join contest ni ialah :

1) Jadi follower http://soft-ice-cream.blogspot.com/  (done)
3) Pilih sekeping gambar yang paling anda suka dari blog http://soft-ice-cream.blogspot.com (done)
     Nyatakan kenapa anda suka gambar tersebut. (Gambar yang zura pilih ada kat bawah)
4) Letak Banner http://soft-ice-cream.blogspot.com dalam entry anda. (done)

Photobucket Photobucket 

"Tengok Banner Honey Soft Ice Cream ni..Terliur lak..Tambah-tambah bulan puasa "

========================================
Jom kita mula..Tak payah bazir masa..hehe Setelah menilik semua gambar yang ada dalam blog ni..zura telah membuat keputusan memilih gambar ni...


Antara sebab kenapa zura pilih dan suka gambar ni ialah:

1) Semua macam tak sabar-sabar nak dapatkan ais krim dari van honey soft ice cream ni kan..
 Perasan tak semua tangan tak sabar nak mencapai aiskrim yang  abang tu hulur..
Mungkin cuaca yang panas..tekak pun rase nak makan mende-mende sejuk je..

2) Akak yang pakai baju kaler oren tu memang tak nyompat-nyompat kan..nasik pun tak makan lagi..Almaklumlah..aiskrim ni laris..takut habis la kot..

3) Mak cik pakai baju kaler purple tu mintak round kedua dah kot..Tu pun tengah sapu mulut ngan tisu..ada aiskrim kat bibir..hehe Aiskrim ni kan sedap..mana cukup satu...

============================================
Selepas ni sape-sape yang berminat nak majlis kahwin korang ada aiskrim yang best ni..
leh la hubungi mereka

kalau nak email : HONEY.SOFT3942.YAHOO.COM
kalau nak call : 012-9878810
follow blog
like Facebook



Kalaula dapat duit raya ni..bolehlah tambah sikit lagi duit raya untuk anak-anak buah..
Berangann




Monday, August 8, 2011

Kenangan puasa di Tesdec Part I

Rindunyeeee...
Teringat time bukak puasa kalau tak silap tahun 2009  di tesdec..
Kenangan ngan k.etty, nisah ngn cik tam..
K.etty suka sangat masak..semua masakan k.etty memang sedap..
Bilala aku nak pandai mcm k.etty..hehe

seee......goreng nugget dalam bilik


Dulu kat tesdec kitorang duk hostel..mase tu ambik kursus lepasan diploma..
Lupa la pulak nama warden kami tu..dia la yang rampas periuk nasik yang kami masak utk bukak puasa..
kat hostel dia ada sedia bilik makan..nak masak air bolehla...
Yang lain tak boleh...1 hari tu,lepas kitorang balik kelas..tengok periuk hilang..haha
menjawab la ngan warden..kaunseling sekali..haha kalau ingat balik..lawak tol..
Kadang-kadang keluar bukak puasa kat mamak kt mydin mall..rindunyee ayam goreng
Sekarang semua dah berubah,,masing-masing ada kehidupan masing-masing..

Sunday, August 7, 2011

Sudah tukar

Sebelum

Selepas


:. model tak tukar ek..hehe

Petua: air teh + halia

Harini berbuka puasa ngan air panas..
Tak nak la air sejuk..kembung perut..hehe
Dah 2 hari berturut-turut rembat air batu..
Almaklumla..balik kampung..semua terliur..
Nasib baik kat umah sewa ni takde peti ais kesian..
Boleh control skit kan..hehe
korang berbuka ngn air apa harini ek??
Harini aku buat air teh + halia yang ditumbuk..n\
nak buang angin katanya kan..haha
Minum time suam-suam sgt best utk perut..
                                                                       
                                             +


Banyak Kegunaan

Bagi mereka yang terseliuh anggota badan, halia tua yang ditumbuk halus dan dipupuk di tempat tersebut boleh mengelakkan angin memasuki bahagian berkenaan.

Halia juga boleh mengubati penyakit sendi, cirit-birit, kekurangan tenaga,pening kepala dan demam panas. Selain itu, halia membantu menghadam makanan, mengawal hati daripada kesejukan dan menghilangkan bau busuk mulut.

Pengambilan halia juga mencegah rasa pening dan mual atau motion sickness semasa menaiki kenderaan serta membuang kahak dan lendir yang melekat di halkum.

 info drpd:http://www.sihatselalu.com.my/2010/08/kegunaan-dan-khasiat-halia.html

Pesta berbuka puasa





Dulu orang main bola..Skang bulan Ramadhan jadi port untuk berbuka puasa..
Tahun lepas sempat gak 2 3 pat bels kali bukak puasa kat sini..Memang meriah giler..
Tapi kalau nak join..jangan lupa bawak tikar ek..hehe
Semalam aku ngn en tunang g hantar my adik kat terminal kuantan..
Lepas tu plan nak g shoping..tapi aku tak larat la..lagipun en tunang selesema..sian plop..
Dahla kejap panas kejap sejuk aircond..lagi teruk kan??
Kitorang lepak kat benteng je sementara nak g beli juadah buka puasa..
~selamat berbuka puasa~

:.tak sempat nak snap pic makanan ngn air spesel..hehe dahaga sgt..

Wednesday, August 3, 2011

Nekbat my feberet


Mende motif aku tunjuk pic makanan ye pagi2 ni ek..hehe
Takde motif pon..nak suh terliur je..
Teringin sangat nak makan..Lambatnya hari khamis..nak balik kg..
Suruh mak buat..Tapi aku suka makan yang dah simpan dlm peti ais..sejukkkk..
Kat bazar sini xdek jual pun..Bazar pun kecik je..Tapi yang jual kat bazar kadang2 tak sedap kan?

Ramadhan kembali lagi

Alhamdulillah...
Dipanjangkan umur lagi ..dapat sambut ramadhan buat kali ke 25..:)
Di kesempatan ini..aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua umat islam..
 3 Ramadhan..Baru sempat update blog..
Alhamdulillah tak tinggal lagi terawih setakat ni..
Semoga bulan ni memberi keberkatan kepadaku..
Diberi kesihatan yang baik untuk menjalani ibadahMu..
Berpuasa jauh dari family memng sedih kan?makan pun ala kadar je..huhu
First sahur just makan kurma ngan air putih je...Malasss nak masak..

jom follow mrs..keroppi

klik klik