" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Wednesday, December 31, 2008

Countdown 2009


Selamat Datang 2009....

Selamat tinggal 2008..Semoga aku mendapat iktibar daripada apa yang berlaku pada tahun 2008..Azam taun lepas pon ada yang berjaya ditunaikan n masih ada yang belum tercapai..Apa-apa pun..Aku mesti mulakan hidup baru..Semoga perjalanan hidup aku untuk taun baru ni mendapat keberkatan dariNya..Amin@doa

Tuesday, December 30, 2008

Trip ke Teluk Cempedak

Jom jalan-jalan Aku sekeluarga g jalan-jalan kat kuantan ari jumaat baru ni..Kebetulan sepupu aku dari terengganu mai jalan umah aku.Dia pun join sekali ah g jln2..Plannye nak g kelah kat teluk cempedak je.Alang2 t g shopping lu..hehe
ni la bantal keroppi yg aku beli t..

Dalam kul 9 lebih.. turun dari umah..g singgah teluk kalong lu..umah abang aku..pastu baru tolak g kuantan.G shopping kat megamall..Cuci2 mata jela...Duit tengah kering..huhu tengok jela org lain shopping..terserempakla ngan kerol x-classmate aku dulu mase kat udm.Pastu aku masuk kedai jual teddybear... terjumpalah bantal keroppi..hehe aku terus je beli..lalala time nak beli mende ni memng dop kedekut sikit pun...tauke t siap bagi diskaun lg..thanks. Lepas abis shopping..letihnye kaki ni..barula seme2 kete menuju ke teluk cempedak..dlm tghari gok la.time perut tngah lapo.hehe Bila sampai terus je siap2 untuk mkn..pas dah kenyang barulah g main air..Adik aku,anak sedara aku ngn ank sepupu aku je exited main..


adik aku ngan iliya posing..
kakak aku,aku ngn anak sedara n adik aku..

Time balik..ujan rintik2 la plak..Tpi g kat zoo taman teruntum lu kejap.anak sedare aku nk tengok ular beso.hehe kejap je duk situ..pastu terus je blik....Tapi sebelum tu singgah mkn otk2 kat geliga..Best sangat..

Tuesday, December 23, 2008

Baju Batik Day...

Isnin...22 dec 2008..

Kitorang dah plan nak pakai baju batik ni dah lama..Akhirnya selamat pakai..@sengihnampakgigi Macam-macam kaler lak t. Ada kaler hijau,purple,kuning, jingga..Tapi aku tak puas hati ngan kaler baju aku...Merah menyala...Klu warna hijau mesti kena je ngan aku ni kan?ThumbsUp
@senyumApa-apa pun hidup must happy....@senyum


model tangga...
dayah..k.ct..nad..jaa..ida..aku n maa


aku ngan mira..@senyum

Monday, December 22, 2008

Kawinn????

Tag dari Mira.....@sengihnampakgigi

Haha pasal kawen? Apa aku nak jawab ek..@gigitHentam jela.......

1. How old are you ?
22 years old

2. Are you single ?
Emmm jap nak pikir...In a relationship..@cinta

3. In what age do you think you'll get married ?
I think around 24-26 kot...lambat lagi la..

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
Emm yes.klu ada jodoh..aminnn
@doa

5. If not, who do you want to marry?

xde sape2

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?

Ntahla...x terpikir pon lagi..

7. Your ideal motif?
motif nape ek?

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
emm xtau..

9. How many guests do you think you’ll invite?
sanak saudara....member2 wajibla...
@sengihnampakgigi

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
Simple wedding..

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
Ntah la..

12. How many layers of cake do you want to have?

3 layers je...boleh kan?haha

13.Do you prefer having your reception at a hotel or simple place ?
kat teratak umah kami je...

14. When do you want to get married, evening or morning?
x tau lg la..

15. You’d rather have your reception outdoors or indoors?
kat mana2 yg sesuai

16. Do you like a grand entrance for your groom?
Bese2 je kot..

17. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
selamat pengantin baru..
@siul

18. Do you want a solemn ceremony or a light one?
ikut suke...

19. What age do you want to get married?
24-26

20. Describe your ideal husband/wife..
simple

21. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
normal spoon

22. Champagne or red wine?
Air sirap jerk dah la..

23. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
belum rancang ag....

24. Money or household item?
seme la...

25. Who will pay for the bills?

Kongsi2 la...

26. Are you ready for married life?
not yet..

27. Will u always be true to your wife/husband
emmm insyaallh..

28. How many kids do you like to have?
ikut rezeki....

29. A new house for a newly wed or an old one?
emm tengok keadaan

30. Will you celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
ntahla...

31. What kind of cuisine would you like for your wedding?
tengok ah gane 2..not sure..

32. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
dvd..

33. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.
ida ngan nad....xtau dah sape

@senyumkite hanya merancang Tapi Tuhan yang menentukan....kan????@senyum

Sunday, December 21, 2008

Tag dari Maa

Aku kena tag lagi. kali ni aku kena ngan maa. xnak jawab tapi dah diberi amaran jgn ngelat..
Maa...akan ku jawab juga walau lambat....


Rules:Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 16 random things,facts,habits, or goals about you.

1) Matlamat hidup aku nak cari kerja..skang ni susah nak dapat keje. Umur semakin meningkat...huhu

2)Bila dah dapat keje,aku nak bantu kedua ibu bapaku...t yang nak cari keje cepat2 t..

3)Aku paling suke ngan kaler hijau..apa2 pon mesti nak kaler t gak. Pernah dulu skali baju raya seme kaler hijau..mcm x nampak kaler lain..hehe

4)I love keroppi..aku suka pn sebab aku minat kaler hijaula..klu nak tau keroppi t katak..yang aku peliknya klu katak betol....geliiiii...

5)klu nak tau aku ni seorang yang sensitif sket.
@nangihntahla wakpe jadi gitu..klu terase sket pon mesti nak mengalir gak sket...

6)klu aku keluar g mana2 pon,mesti akan singgah gak kat pantai..aku memang suka tengok keindahan tuhan ni...

7)Aku seorang yang amat pemalu.
@maluwaaaa...lain ah klu aku betul2 kenal orang t..baru lah dop malu sket...

8)Aku berazam nak tambah lagi koleksi keroppiku....Skang ni pon pantang jumpa mesti nak beli..tp tengok poket gop la..

9)Aku pun nak lulus dalm SCWCD taun depan bulan januari kot....

10)Aku x suke kalau orang usik barang hok aku paling sayang...

11)Aku seorang yang suke simpan nape2 dalam hati kot...klu aku maroh aku jarang tunjuk..kdg2 t tunjuk gak klu ngan orang paling dekat dihatiku..hehe

12)Aku bukan seorang yang sangat rajin..haha but bila aku rajin,abis mende aku buat..kemas bilik,basuh baju,kmas umah..hehe

13)Aku suka masakan mak aku..huhu lamanye x mkan masakan mak..masakan mak 1 lagi..hehe pon suke gak..nasi lemak yang paling sedap...hehe

14)bila aku kuo g mane2 pon,purse n handset nokia 6630 aku ni mesti ikut sama..barang penting t...

15)Aku tersangat2 suka klu makan makanan yang pedas n masin.Aku paling tak suka manis..Mak aku cakap makan masin boleh kena penyakit darah tinggi..huhu takutnyaa

16)Dulu aku paling suka minum ait teh peng..Tapi skang ni minum teh o peng plop sebab nak kurangkan susu...hehe takut makin sihat..

nak tag aishah............

Saturday, December 13, 2008

Tagged dr Mira

Haha....
First Time aku kena tag..Al maklumlah orang baru berjinak2 ngan blog..huhu

k. Aku cuba buat...


1) Do you think you're Hot?

Hot?adakah aku ni hot?Em langsung x hot la.xde ciri2 langsung...hehe

2) Upload your fav picture of you...


3) Why do you like the picture ?
Emm firstly..I look nice with green colour..haha lawak je
becoz i like green..yuhuuuu

4) When was the last time you ate pizza ?
Klu x silap pas raya puase taun ni..haha lame dah kan?
T pun seseorng belanje.Pizza is not my peberet la.kureng sket...

5)The last song you listen to ?
Seandainya Tuhan mengizinkan-Sting

6)What are doing right now besides this....
huhuu

7)What name you prefer besides yours?
....cik Dah....
time budak sekolah lu,member2 panggil nama ni la.huhu

8)People to tag...
ishhh sape?
sowila tak tau sape..
Baru berblog katakan..

9)Who is the one?
??

10)Number 3 is having relationship with...
??

11)Say something about number five..
xde ape

12)How about number four?
xde sape

13)Who is number two?
?????





Thursday, December 11, 2008

Aku n Red rose

Sekuntum mawar merah sebuah puisi

Sekuntum mawar merah sebuah puisi

Untuk gadis pilihan oh.. di bulan disember
Mulanya cinta bersemi dan kehadiran
Ribuan mimpi-mimpi oh di bulan disember...



emm apa yang aku idamkan dah tercapai..kiranya tanpa aku duga,aku boleh dapat.hehe
apa yang aku nak selama ni ek???rose..memang susah ah aku nak dapat seme ni..orang tu tak nak bagi kat aku seme ni sebab rose mana tahan lama...tp sekali dua kale dappe kan..kadang2 aku terpikir..adakah cinta tu akan layu macam bunga ros ni??

Hadiah lagi...

Waaaa...aku dapat hadiah lagi..:)

Aku dapat hadiah ni mase ari sabtu 6 hari bulan dua belas jam 12 lebih gitu ah.... benda2 ni seme diimport dari klcc..hehe kate die la..kebetulan dia ade keje kat sana.. Aku memang suke gile ah bila dapat ni.Al-maklumlah aku kan peminat setia semua ni..cepat2 je buka.benda2 ni dia letak dalam plastik je..huhu syg nak balut comel2 kan? But apa-apa pun thanks to orang tu.. aku akan mempergunakan sebaik-baiknya.....


yang kat atas tu aku sangkut kat telinga..eh bukanla..aku ltak kat pencil box pink aku...n then yang keropi beso kat pencil box aku gantung kat beg laptop acer aku.huhu
kat bawah tu plak aku ingat nak letak kat phone nokia buruk aku je,tp tak tomeila..tali panjang ngat..to die (len kali cari yang pendek skit neh..hehe) n then aku letak kat camera olympus aku je...abes cite kan..

ni azam aku :- nak tambah lagi my collection...

Tuesday, December 2, 2008

Indahnye Ciptaan Tuhan..




Pantai Teluk Gadong...

Aku g lepak pantai musim2 hujan gini..hehe Tapi time ni dop hujan pun... TAPI ombak memang kuat gile.....

Cinta Itu ada dalam hatiku..


Cinta Itu ada dalam hatiku..

Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa di cintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dengan hidupmu

Telah lama kupendam perasaan itu
Menunggu hatimu menyambut diriku
Tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
Bahagia untukku, bahagia untukku

Ku ingin kau tahu
Diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu
Hingga ujung waktuku

Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
Tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
Dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja
........






jom follow mrs..keroppi

klik klik