" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Monday, August 30, 2010

Shopimmmm

Ceritera cinta yang dah lapuk..hehe
Saje je aku nak mengepos dalam ni...
Gi shopim untuk raye..
almaklumlah...gaji first dah masuk..bolehlah lepas gian shoping kan...
Betul ah..memng dah lama tak shopim tau...
Ramai gile manusia...bersusun-susun...berebut-rebut....
mari mane au belake-lake ni...
mencari keperluan..bukan kehendak ke?hehe

Cantik tak baju ni??

Very nice the color..suke sgt tengok..hehe
 ade lagi gambr kmja pdi,khakis giordano..kasut verns...mls nak upload..

Selesema lagik..

Adoi la....aku tak suke tol kalau selesema..bukannya ape..tak boleh nak tumpukan pada kerja lansung tau..huhu
Pening kepala..edung pun jadik merah..Aku tak tau nak buat cane..
Sape tau nak ubatkan macammane...
Boleh dikatakan tiap2 pagi aku selesema...ni memng sah Resdung..huhu
Sape tahu tips untuk penyakit mcm aku ni...silalah ye

MengEdit...

Korang biasanye edit picture guna apa ek?
Adobe Photoshop tu biase la ek...tapi aku tak explore lebih pon lagi pasl photoshop ni...
Just try and error je..klu jadik ok la tu..hehe
Skang ni aku guna photoscape je..lagi sonang...nak blur..nak frame...hehe
Bia la mende alah ni dah lapuk pon...korang nak cuba?



download kat bawah ni...
http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

Lepas dah install segala tu...bolehlah gune...
Selamat mencuba...

Sunday, August 29, 2010

Padamu ku bersujud

Best kan lagu ni..Padamu ku bersujud...
Cuba korang teliti baik-baik lirik lagu ni...
Cukup menyentuh hati dan perasaan...
Aku minat ngan lagu ni sbb aku suke sgt cite janji kekasih..TV3..
Jom kite layan sajelah lirik lagu ni ye...hehe

  - PADAMU KU BERSUJUD-


ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

* esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah
reff:
kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa
ampuniku Ya Allah
yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud

Monday, August 23, 2010

Juadah 13 hari puase yang simple

Memang simple pun..
hari ni hujan lebat sangat..malas tol nak kuo g bazar..
pk punye pk..aku masak nasik..terus buat nasik goreng..kan senang...
main campak je..
bukan nak bagi makan kat orang len pun kan...mulut aku je yg nak makan..
haha..x pernah berbuke sesimple ni...
xpe.
.bila macam ni...kita bersyukur dengan apa yang kita ada.kan??
Menu serba ringkas...aku pon makan xla banyak sangat kan..
.mintak2 tercapai la..haha nak kurus ke??

Lets 2gtr..

Kenangan lame diimbas kembali...
Aku g bando ngan adik aku..Bukan nok g mana pon..g kfc je..haha
maklumla mls masok....kat kg aku bukan ade orang pun...Lepas je abis tebiu kt Tesdec...lupe nak cite..aku terime surat dari tesdec....kena g tebiu..jawatan pembantu tadbir je..tapi aku minat...
Dah tau dah keputusannya..
.dpt ke????????

klu dapat xde ah aku kat sini akn..hehe
Dah ah cite pasal t..kite sambung cite tadi...Aku g lepak 2 org je..ngan adik aku..dia punyela mkn banyok sampaikan boleh tibai n habiskan yang aku x abis...hhuhu ganaihh
time tu sempat lagi snap gambo...jom tengok...tu pon klu terase nak tengokla....
jom mkngggg

                                                                      aku ngan bulat

                                                                  kami lagi....dah kenyang da

JOM BALIK....

Tekanan ke???

Uihhh pening sunggoh ngan perangai budak2 dop cukup umur lagi ni..
.kadang2 kedatangan diorang ni membuatkan aku tertunggu-tunggu tapi kadang2 naik marah jugak..serabuttttttt...
mende yang ade kat atas meja semua nk pegang...seb baik tak bawak balik terus...
Nak buat macammane...dah keje aku...terime jela....tapi kdg2 naik antu jugak aku...haha
padam muka...seme takut...pahni tobat takut nok jupe aku...larikkkkssss...

Saturday, August 21, 2010

Antara koleksi terbaru keroopiku.....

jom layan gambar jela...

                                                                Ni hadiah mase konvo

                                                  hadiah besday dari ciktam, kak ani n nisah

Merdeka...merdeka........

Merdeka.....merdeka.......(7 kali tau)hehe
Dah 20 hari dah kite berada dalam kemerdekaan..ada 11 hari lagi kita nak sambut merdeka...
Yang seronoknya..kita sambut merdeka dalam bulan puase tahun ni.....
emak aku punyala semangat..kibarkan jalur gemilang lagi kat depan umah...memang tabik spring ah..haha
bila masa dia letok dop tahu...Aku blik cuti minggu lepas..tengok dah berkibar dengan gahnya..
Aku buat n3 ni pun sebab petang tadi...sedang asyik duk ambik angin kat luar...tertengokla bendera ni berkibar...sungguh cantik...hehe


Sama-samalah kita cintakan negara kita.....Malaysia Boleh!!!!!

Friday, August 20, 2010

Bersahur kat rumah

Aku update blog ni time lepas sahur..x ngantuk la pulak..sambil2 tunggu azan subuh berkumandang di masjid berdekatan rumahku...siap mkn nasik lagi aku sahur harini..xla pelik kan tapi time2 ujung minggu mcm ni je boleh mkn nasik..hehe kat kuartes tu bukan aku rajin nak mask pon...haha cukup ngan kurma..air masak..tu je...xde air panas pon..bukan apa,aku x berapa rajin nak tunggu air tu masak...heheheheh biasela duk sorang....

kadang-kadang terasa nak duk kat rumah je..tapi xkan xnak kerja kan? bila ada kat rumah lama2 boring pulak..itulah manusia,x pernah puas dengan apa yang dia ada..tapi aku bersyukur padaMu YA ALLAH kerana telah memberi aku rezeki....

Wednesday, August 18, 2010

perjalanan hidupku...part1

Sebenarnya banyak dugaan dan cabaran yang berlaku dalam hidup ini..
Tapi kita tidak boleh berputus ase..Kita hendaklah pandang ke hadapan
Pikir mase depan yang belum tentu lagi...

perjalanan hidupku.....
selepas habis j@sper..aku masuk kursus kat tesdec...bukan nak sangat belajo lagi tapi memng susah nk dpt pekrjaan..Time prktikal kat s.alam..aku buat part time kat mydin usj..Memng menyeronokkkan tau..hehe gaji pon memng lumayannnnn

Terasa hidup dalam alam pekerjaan sekjp..hehe
banyak kenangan manis, pahit selama tinggal di puchong..
pagi2 nak g keje..jalan jem gile..seb baik kite2 ni minah rempit je..hehe (k.ani..ciktam..)

pernah kitorang nak g jalan tar..shopping tapi sesat jalan ..haha tu sebagai kenangan bt kami..
Tapi duk kat tmpat orang tak same duk kat kg sendiri..lpas satu2 meninggalkan bumi puchong...
Aku dpt tawaran keje kat western digital..tapi mase tu barang seme dah kemas nak balik gnu..bukan rezeki aku la tu..
Tapi lepas dah balik ganu...kenangan di bumi puchong masih tersemat dalam memori kitorang...

Puchong permai dalam kenangan..

Tuesday, August 17, 2010

Salam Ramadhan semua...

Emmm aku kembali berblogging...
Bukannye apa...aku berceloteh ni pun utk diri sendiri.
Isikan masa lapang yang x berape lapang..hehe


sebelum tu aku nak ucapkan selamat berpuase, selamat bersahur n selamat berterawih kepada semua ummat islam...semoga puase tahun ni memberi seribu keberkatan kepada kita semua..Amin

Tenet pon dah stabil...apa slhnye kita meluangkan mase utk blog kan..hehe

jom follow mrs..keroppi

klik klik