" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Wednesday, January 28, 2009

Allhamdulillah..Lulus SCWCD

Syukur alhamdulillah..aku lulus exam SCWCD..dah lapuk dah cerita ni.Aku exam 22hb ari t ag tapi baru terasa nak cerita kat orang.hehe
Berbaloi la aku mkn,tido ngan SCWCD ni.
Semoga aku dapat teruskan kehidupan dengan keberkatanNya..AMIN

Kenangan di jasper

Lepas je abis scjp...aku masih ada lagi kat jasper..Kitorang sambung training lagi untuk J2EE.

2 bulan lagi la maknanya aku duk kat Dungun tu.Dalam masa 2 bulan tu banyak sangat yang dipelajari..bersemangat sikit dari sebelum2 ni sebabnya aku ngan semua jasper kena buat laman web tapi laman web yang simple je sebab masa pun dah suntuk.sir bagi 2 minggu je.projek ni kena buat kumpulan atau ikut suka la nak buat berapa orang.Just untuk mempraktikkan apa yang kita belajar sebelum2 ni..Aku buat projek jual bunga ngan ja..Aku kira bertuah sebab ja memng kreatif gila ah.Aku pun ada gak ciri-ciri nak jadi kreatif tapi taklah sehebat dia.Almaklumlah dia orang multimedia..hehe




Ni lah interface laman web kitorang..Skang ni bila tengok2 balik..teringat balik
kat jasper..Walaupun projek ni tak perlu di hantar atau pun di present kan ...
tapi kalau boleh memang nak siap lah.Aku ni bukan terror sgt pun.thanks to member2 yang banyak tolong...

Tag dari Nad

Dah lama tak edit blog.Buka2 je tengok kena tag oleh nad..
Member j@sper.Rindu plop ngan dak2 jasper ni..

Rules:
1. Link to the person that tagged you.
2. Post the rules in your blog.
3. Share 6 important things/habits/quirks about yourself.
4. Tag 6 random people at the end of your post by linking to their blogs.
5. Let each person know they have been tagged by leaving a comment on their website.
6. Reply to me when you’re finish.

6 things about me

1) Memang peminat setia colour hijau n Keroppi.
2) Sekarang ni masih jadi pengganggur terhormat..mcm maa..hehe
Tengah cari keje lg..
3) Minat dengar lagu terutamanya lagu jiwang..Tapi tak suka dengar lagu guna
earphone..Rimassss
4) Tak berapa suka kemas bilik sebab bilik dah bersih..hehe Tapi klu time rajin
memang semua aku kemas..
5) Kalau online mesti bukak email.frndster,cari lagu n bace blog orang lain.
6) Seorang yang pendiam..susah nak memulakan perbualan..Kalau lama2 baru ok..

Nak tag sape??Tag dah ditutup..haha

Thursday, January 15, 2009

Last Day 15jan2009

Setiap pertemuan itu pasti disusuli dengan perpisahan..hari ni 15 hb jan 09 ari last belajo kat jasper ni..Em sedih tu memang sedih.Tapi dah menjadi adat..Semoga kita semua mendapat apa yang dihajati selama ni.Aku pun nak mintak maaf banyak2 kepada semua member jasper kalau2 aku ada buat salah ngan korang..

Lirik lagu kat bawah ni aku tujukan kat korang..Lagu Brothers.sila hayati dengan penuh perasaan k.

Pertemuan Kita Di Suatu Hari
Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
Dugaan Yang Menimpa Diri
Bersabarlah Di Atas Suratan
Ku Tetap Pergi Jua

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah Hamba Mu

Mencari Hidayah Daripada Mu
Dalam Mendidikkan Kesabaranku
Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
Di Atas Perpisahan Ini

"Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
Perjuangan"

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu

Semoga Tuhan Berkatimu

Happy Besday to me

Alhamdulillah..14 januari 2009 tepat jam 8.45 pagi genaplah umur aku 23 tahun..em macam tak nak tinggal lagi umur 22 tahun t.Tapi nak wak gane..dah tua pun.huhu memang kena ngaku jela.Tapi yang pasti penaja tak pernah cakap aku ni dah tua.kan??
Azam tahun baru aku dah setkan dalam otak kepala aku pada detik 12 tengah malam 1 januari ari t..Azam besday aku pun ada gak..hehe Azam aku ialah..jeng jeng jeng..hanya penaja je yang tau..haha..

Inilah kek besday party aku..konon besday party..haha lawak je..Lilin t menandakan aku dah 23.Aku dapat kek blueberry yang paling kecik je.Bukan habis pun kalau yang besar2..Aku makan ngn penaja je.Dah la dia memang tak suka kek2 ni..Nasib baik kek ni tak berapa manis..Aku benci manis2 ni.haha fuhhhh ayat....Kek dah ada tapi katne nak celebrate..em ntahla kat mana ntah aku celebrate ey..korang teka je la...



Ni la tempat kitorang celebrate...pernah buat dek orang ke celbrate kat sini?hehe ntahla..asalkan aku bahagia..ade aku kisah ke orang nak cakap apa?Aku ni dah la jenis pemalu..tapi penaja kabo dengan bekengnye."jangan care kokrang ah".haha

Tak lengkap kalau besday xde hadiah kan.hehe pagi2 buta lagi aku dapat hadiah dari mira.Dia bagi sambil berkata "Kak zura..hepy besday" hehe malu nak ambik hadiah..thanks mira..Kat bawah ni hadiah mira bagi..Tau2 je aku suka katak.Boleh la aku tambah koleksi aku..


Bantal ni aku dapat dari penaja.hehe Thanks kerana memahami diri ini..

Besday card 14 januari 2009


Sebelum balik sempat ag posing kat sini..duk ambik angin petang..

Kan aku dah cakap kek besar ni pun xkan habis kalau aku makan 2 orang je..Aku bungkus2 kan. aku wak balik hostel..Leh aku celebrate ngn dak2 hostel lak..Dah sampai hostel..siap segala bagai..barulah makan kek ni ramai2..Ni la kek yang aku sudah potong..konon la celebrate besday aku..macam2 adegan ada.sesi makan bersuap la..berposing2 la.tapi tak leh show gambar kat sini sebab bahaya...haha budak2 hostel mesti tau..

Di kesempatan ni aku nak ucapkan berbanyak2 terima kasih kepada sesapa yang ingat aku.Terutama sekali untuk penaja -joe- yang banyak bersabar ngan kerenah aku.hehe kepada member2 ...Thanks..doakan aku panjang umur n dimurahkan rezeki.Amin..

Wednesday, January 7, 2009

Good Luck SCWCD

Haaa tak lama lagi dah nak exam.eeee takutnya..Maybe 21 & 22 jan 2009 exam So lepas ni dah takleh nak main2 dah..tak leh nak bercintun dah la..hehe Mulai dari hari ni...saat ni...dan ketika ni...kena la korbankan masa sket..Tapi boleh ke?hehe Dahla tengok tv tak leh tinggal langsung...Tapi InsyaAllah......


@doaGood Luck to all my friend at J@sper...

Monday, January 5, 2009

Ku Bertanya....

Adakah diriku kau tak perlu lagi?
Adakah cintaku kau tak perlu lagi?
Adakah dirimu dah berubah hati terhadap diriku?

Adakah selain bertakhta dihatimu?
Hinggakan dirimu merubah cintamu
Benarkah janjimu yang kau beri dulu kepada diriku?

Kau pernah berkata cintamu adalah selama lamanya
Bulan menjadi saksi pada malam itu
Kau kata, kau cinta..

Sayangku dengarlah rintihan hatiku
Ingin kau kembali seperti dahulu
Kenangan di jiwa membuat ku rindu
Kepada dirimu

Kiranya diriku kau tak perlu lagi
Simpanlah kenangan cinta kita di hati
Walaupun sukarku akur kali ini
Biarlahku pergi
maafkanlah ku bertanya..

@sedih@sedih@sedih@sedih@sedih

Sunday, January 4, 2009

Kalaulah.....


Pic ni aku terserempak kat internet.Last week punye aku boring..aku jelajah google semata-mata nak cari koleksi keroppi.macam2 aku jumpa.memang exited ah tengok..Tapi paling aku berkenan ngan pic ni la.Kalaula ni aku punya kan best..Mana nak cari ek cadar camtu??Kalau sape2 pernah jumpa cakap kat aku ek..Bilik pon dah nak tukar kaler hijau dah ni.tunggu masa je.Dah boring ngn kaler pink..

ni maybe set bilik tidur budak2..tak sesuai utk aku..tapi comel..

ni set bilik tidur untuk baby..@sengihnampakgigi

jom follow mrs..keroppi

klik klik