" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Tuesday, December 21, 2010

Birthday Party deq sha yg ke 1

Cerita dah basi..hehe yela kan..aku kan baru nak update balik blog ni..
3.12.2010..genaplah setahun umur nur shahirah..Anak buah mok alang ni.hehe

Bukan senang nak bagi topeng ni lekat di muka ye..huhu budak buas..ganas..

Cepatla..nok beloh kek plop ni..hehe

4bulan 21 hari

harini cukup2 4bulan 21 hari aku menetap di bumi neram ni..
Macam-macam dah aku lalui...huhu
kadang-kadang duk sorang2...kadang-kadang sunyi..
kadang-kadang hepi...Takpelah duk jauh dari bandar pun..
boleh save bajet sikit..padahal sedih..huhu

Sepanjang kerja kat sini pun..macam2 dah aku lalui..
kerenah budak-budak..mcam2 tau..
kadang-kadang aku naik marah jugak..bekeng sekali sekala...
 Terpikir jugak nak pindah..
mintak dekat ngan umah...
Tapi buat masa skng ni xde kosong lagi..uwaaa

Bia cukup setahun ah duk sini..kite tengok sapa bile ms keroppi boleh tahan....

Monday, December 20, 2010

Jahit manik

Sebenarnya dah lama minat nak jahit manik ni...
Tapi tak berkesempatan dan x berapa pandai...hehe

Daripada ms keropppi ni duk saje2 kat umah kuartes...duk membesarkan tubuh je..hikhik
baik ms keroppi buat sesuatu yang berfaedah kan..

Dah siap google2..kasik cari contoh jahit manik ni...g kedai carik manik yang nak..
ms keroppi beli manik kat era nona..harga pon ok dan banyak pilihan tau...:)

Gigih betul ms keroppi jahit manik...mkan pun dah tak ambik kisah..haha

yang first aku buat..haha tak lawa kan? buat cincai2 je..simple kan...
Tapi ni baju lama....di perbarukan..haha

yang ni percubaan kedua aku..hehe
 cantik tak?
 lps ambik bju ni dari tukang jahit..terus g cari manik n labuci.
punyela excited kan..haha
 tapi tak la setanding ngn senior2 jahit manik kan..huhu

p/s:nantila siap baju baru  tukang jahit tak jahit lagi pon boleh jahit manik lagi..:)

koleksi putera katak..hihi


oh putera katak...:)

Jom layan lagu nih...best tau...cite pun best gak..
skang ni lepas balik kerja terus bukak tv...
kalau la tak sempat boleh tengok malam plak..hehe

~~ Ku bahagia betul di saat ini ~~

Friday, December 17, 2010

Dah dapat lesen nok terobang..

17.12.2010, hari jumaat yang begitu indah..
Aku turun dari rumah jam 7.45pagi..harap2 sempatla sampai 8.30..
Aku dapat nombor 3 tu..huhu takut..berdebornye bukan kira ah..huhu
Mula2 test naik bukit..Hok ni la yang aku takut sikit..Nasib baik lulus..
Lega bila semua dah settle...

Wednesday, December 15, 2010

Tukar template baru..

Lama gile tak update blog..huhu
malam ni tiba-tiba je rajin nak belek2 blog..
tukar template baru la..dah boring dengan templte yg lama...
Tapi yg penting mesti ade kaler hijau...walaupun sikit...(kan fanatik..hehe)


Tu je mampi update buat masa ni...
sepanjang tak update ni...banyak menda yg berlaku dalam kehidupan seharianku....
Nantila..ada mase..aku jengukla lahi..hehe :)

jom follow mrs..keroppi

klik klik