" Sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan coklat untuk hantaran kahwin, tunang dan majlis hari jadi boleh hubungi miss keroppi.Email zuraidah1508@gmail.com. Harga boleh dirunding..tq"

Sunday, June 26, 2011

Jom tempah kuih raya

Puasa pun belum..dah promote kuih raya..
hehe biasalah orang bisnes..
Aku jual kuih raya skng ni tau..
Tapi bukan aku buat sendiri la..
Aku just jadi agen je...

Sape-sape nak tempah..jom klik pesbuk saya ye...
lalalallalalla
Ho ho balik kampung...(tetiba je..hakhak)

Wednesday, June 22, 2011

DIY:kad buat sendirik

Dah lama buat..
Baru nak menunjuk hari ni..hahaha (niat sudah jahat wooo)
Kalau korang ada minat..baik korang buat sendiri je
Daripada beli kan?Kadang2 buat sendiri lagi puas hati tau...
Suka ati korang je nak tulis apa..nak letak gambo apa-apa je pon boleh..

Kat bawah ni kad aku buat untuk en tunang..
Bagi kat dia time jumpa haritu..
Tapi ntahla dia terharu ke tak?hati keballl


Yang kat bawah ni plak aku hias kat bilik opis aku..hehe




Buat karangan dapat kahwin free

Wah...berita baik ni kan?
Tapi aku bukan pandai sangat bab-bab karang mengarang ni..
En tunang?? lagi lah..hahah
Baik kobek kereta dari tulis menulis ni...Jiwang sangat katanye...

Meh sape nak join...
ambik link ni
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0622&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_09.htm

Nanti dapat kahwin free tau..kat masjid kristal lagi uuuu

p/s: majlis kahwin aku ngn en tunang simple sajorkkk

Monday, June 20, 2011

mandi manda di gambang waterpark

Kat umah xde air..Terus col en tunang ajak g mandi kat gambang..haha
xdelah....semalam kan cuti sempena terengganu menang bola..
Jadi boringla duk umah je..plan nak g ngan en tunang je..
Sekali dia ajak semua member2 dia.
Tapi lagi ramai lagi best tau..
Yang tak bestnye tanganku luka...huhu ombak besar..kena batu...
gila manja..boleh kuo air mata lak..sakit tauuuuuu
Stop kejap main..en tunang g cari mende nk balut..hehe
I sayang u lebih la..wekkkk
memng best la kan tapi malamnye mesti aku semput...
main air sangat..waaaa

sempat lagi lumbe..haha
aku takut naik mende ni..

posing berdua sebelum pulang..
nanti datang lagiiii

:. pastu g makan kat tanjung lumpur..Tapi tak sesedap kat kedai jembal balok..

Sunday, June 19, 2011

sayangku masuk spital

Huhu sayangku sorang ni dah mule sakit-sakit..
Terpaksala aku g hantar kat spital..
kalau tak nanti lagi parah  lagi teruk dan lagi akan keluar sen yang banyak..
mendape la aku merepek ni..

Tengokla pic sayangku ni..sian plop

Ke majlis pertunangan kimi & fifi

Selamat bertunang untuk kimi dan fifi
semalam..hari sabtu aku ngn en tunang sekali ngn bakal mak mertua ke majlis tunang kimi..
Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..
semoga sentiasa bahagia dan tabah mengharungi cubaan semasa bertunang
 (ada ke cubaan semasa tunang ek?)
aku pun tak pasti..
yang pasti hubungan aku ngn en tunang alhamdulillah..
Tapi sedangkan lidah lagi tergigit..hahaha
Biasala kalau sekali sekala tu kan...

mood: merepek di malam hari...bila mata tak boh pejam lagi....



miss keroppi yang terlebih semangat..


rombongan yg membawa hantaran


Saturday, June 18, 2011

ke ulu belitong la kiter..

Cite agak basi jugak ni kot..yela kan cuti sklh dah lame abis..hehe
Time cuti sekolah aritu aku tak ambik pun cuti...keje je..
Orang lain best je ambik cuti banyak-banyak tau...
Macam housemate aku..cuti seminggu tau..katenye balik umah mertua..
Sian plak kan..terpakse duduk membujang..dapat transfer jauh dari rumah..
Harap-harap k.ila (my housemate) dapat tukar kan..Ishh melaluk plak aku ni...

Ni nak cite aku ngan family ke johor minggu last cuti skolah baru-baru ni..
Mak la yang cadangkan..alang-alang tu nak kenal umah sewa baru kakak aku yang mengajar di segamat..
Alang-alang tu g ziarah umah adik mak aku kt felda ulu belitong..
Felda ulu belitong ni memng cantik sangat2..Memang patut la menang bertanding..hehe
Bila la felda aku nak menang jugak ek?huhu

Kami sekeluarga bergambar dgn poksu leh ngan mok su sebelum balik 

p/s: mood x ok sbb kete aku calar.bnyok plop tu..abang aku yg bwk..tensionnnn

Friday, June 17, 2011

DIY: buat kotak untuk letak candy

Dah lama start buat kotak ni..Hari ni baru berpeluang nak update pasal ni..
Baru je siap hampir 200..huh penat jugak tau.Tapi kalau buat bersungguh-sungguh dah lame siap punye..hehe
Skang ni time ade mood je mesti buat..Time hujung minggu..kalau tak balik umah mak..confrim keje diy ni berjalan lancar..hikhik

Ni step-step nak buat kotak tu..Aku guna kertas sugar paper..sbb aku punye tema kaler hitam..Lagipun kertas ni tak tebal.senang nak lipat2..






Boleh la letak candy ke apa yang patut ke..hehe
Selamat mencuba ye semua...

p/s : abaikan tangan yang tak brape comel tu ye..


Tempahan cokelat majlis tunang


Tempahan kimi utk bakal tunang- fifi




Tempahan fifi utk kimi

:. Thanks to kimi dan fifi untuk tempahan ni..Harap berpuas hati.lain kali boleh tempah lagi..hihi
Thanks to en.tunang jugak.

Order cokelat homemade from yati (hantaran kahwin)



Tempahan lolichoc 50 batang yang belum digubah.

Tuesday, June 14, 2011

Mood Bercuti masih aderr

Perasaan malas keje duk menempel lagi ni..
nak buat camne ek..
baru cuti 2 hari..tapi rase cam lama tak keje..hehe
Kena ambik mood rajin plak ni..

*baru balik dari johor..bercuti di sanaaaa..nanti upload pic di sana ye..
  chow dulu..dh kul 1..nk g rehatkan otak pikiran jap...

Thursday, June 2, 2011

SANGAT SUSAH NAK DAPAT KEJE

Haha  tajuk tak boleh blah...31 mei baru ni aku ade interview untuk jawatan cikgu KEMAS..
Interview di Setiu..Pusat kegiatan Masyarakat...
Nasib baik senang je nak cari...Aku x berani nak drive sorng2 g sana..
Terpaksala menyusahkan en tunang...
pagi tu kena buat latihan fizikal dulu tau..
Kena lari 6 round padang...Lebih kurang 2.4 km...Letihhh wooooo.....
Tak dapat kugambarkan...Biasa la lame gile dop exercise..asyik duk ngadap laptop je time keje...
Lepas tu baru la diinterview...Kena tukar baju segala bagai...Panasssss
Betul kan aku cakap..susah nak dapat keje skang ni...


Harap-harap dapat keje ni..boring dah duk skolah ni...huhu

IDEA UNTUK BAJU RAYAAA

Boring tul keje time budak cuti sekolah ni...
Senyap sunyi sepi je...huhu
Nak buat macam mane...dah kate kerja kan?hehe
Sambil-sambil buat keje tu..duk carik2 idea untuk buat baju raya tahun ni..hehe
Dalam kepala skng ni ingat nak buat theme kaler grey..lawakan?
Tapi nak matching ngn kaler pe ek?grey ngn turquise or grey ngn pink....


Yang penting aku dah ada idea nak diy utk baju tu...Bukan manik tau..tapi bunga yang sungguh cantik.heheh


Macam dalam pic ni..lawa kan?hehe


pic kredit to si gaun putih .Nanti korang boleh usha blog dia tau..

Lepas aku dah berjaya buat sebijik jadi macam ni..baru aku post kt sini tau...hehe
Masih mencari kain kaler grey yg berkenan dihati...

jom follow mrs..keroppi

klik klik